Mese tenis 

    Tenisul de masa, cunoscut și sub denumirea de ping-pong, este o activitate sportivă populară și distractivă care poate fi practicată atât în mod amatorial, cât și în competiții profesionale. Această disciplină solicitantă fizic și mental, oferă oportunitatea de a dezvolta abilități precum coordonarea ochi-mână, agilitatea și strategia. 
   Jocul de tenis de masă se desfășoară între doi jucători sau între două echipe de câte doi jucători fiecare. Scopul jocului este să trimiteți mingea peste masă, peste plasa, în jumătatea de teren a adversarului, astfel încât acesta să nu poată returna mingea conform regulilor stabilite.
Regulile de bază ale jocului includ:
    Serviciul: Jocul începe cu serviciul unuia dintre jucători. Mingea trebuie să fie aruncată vertical în aer și lovită astfel încât să treacă peste masă și să atingă jumătatea de teren a adversarului.
    Alternanța serviciului: Serviciul se alternează între jucători după fiecare două puncte câștigate de către un jucător.
    Dublu: În jocul de dublu, fiecare echipă alternează loviturile, iar mingea trebuie să treacă între jucători înainte de a fi lovită.
    Punctaj: Jocul se desfășoară până la un anumit număr de puncte (de obicei 11, 21 sau 25) și jucătorul sau echipa care atinge acest număr și are cel puțin 2 puncte de avans câștigă.
  Mesele de tenis sunt fabricate din materiale de calitate pentru a asigura un joc corect și o rezistență sporită în fața uzurii. Acestora li se atribuie anumite caracteristici pentru a îmbunătăți performanța jocului.

 Principalele componente ale unei mese de tenis sunt:
  •     Suprafața de joc: Aceasta este cea mai importantă parte a mesei de tenis. Suprafața de joc trebuie să fie netedă, uniformă și să aibă o grosime specificată de reguli. De obicei, este fabricată din lemn de înaltă calitate acoperit cu un strat de vopsea specială pentru a asigura un salt și o aderență adecvată a mingii.
  •     Cadru: Cadrele mesei de tenis sunt construite din metal sau aluminiu pentru a asigura stabilitatea și rezistența mesei. Acestea sunt proiectate pentru a menține suprafața de joc la înălțimea și nivelul corect.
  •     Plasă: Plasa este amplasată la mijlocul mesei, împărțind suprafața de joc în două. Plasele de calitate sunt fabricate din materiale rezistente și au o tensiune corespunzătoare pentru a permite mingii să sară corect.
  •     Picioare: Mesele de tenis sunt susținute de picioare solide, ajustabile în înălțime pentru a se potrivi nivelului dorit și pentru a asigura stabilitatea.
    Mesele de tenis reprezintă mai mult decât un simplu joc - ele aduc oportunitatea de a dezvolta abilități fizice și mentale, îmbunătățind coordonarea și concentrarea. Indiferent dacă sunteți începător sau jucător experimentat, masa de tenis oferă distracție și provocări în egală măsură. Prin utilizarea materialelor de calitate pentru confecționarea acestora, jocul rămâne autentic și plin de entuziasm, fie că este practicat într-un mediu relaxant sau în competiții serioase.
Dacă sunteți pasionat de tenisul de masă, înțelegerea detaliată a anatomiei și caracteristicilor mesei vă poate ajuta să apreciați mai bine complexitatea acestui joc și să vă bucurați de fiecare partidă pe o suprafață pregătită cu grijă.
in stoc
732,00 Lei
+
BrandvidaXL
Filtreaza cautarea
Pret

Lei  –  Lei

  • 732Lei
  • 732Lei